"There's always room for improvement, you know - it's the biggest room in the house"

Interim-management, advies en coaching

BIRITH staat voor Biggest Room In The House: the room for improvement.

Onze overtuigingen

Er is altijd ruimte voor verbetering

Bij BIRITH zijn we er van overtuigd dat er altijd ruimte is voor verbetering, altijd! Daar is wel lef, overtuiging, een positieve insteek, inzicht en wilskracht voor nodig. Eigenschappen die je bij de meeste ondernemers zult tegenkomen.

Mensen zijn doorslaggevend

Welke processen, organogrammen, procedures, systemen we ook bedenken. Hoeveel we ook investeren. Het is allemaal waardeloos als de mensen die er mee moeten werken er niet mee kunnen omgaan of niet begrijpen wat de noodzaak is.

No-nonsense

Waar nodig staan we met onze “poten in de modder”, maar wel altijd met een helicopterview. We kennen de theorie en gebruiken die waar nodig. Maar we houden ons werk vooral pragmatisch en actie- en resultaatgericht. We maken het complexe simpel.

Rob Huijgens

Ik heb BIRITH opgericht omdat ik de ervaring en kennis die ik de afgelopen 30 jaar heb opgedaan in management- en directiefuncties beschikbaar wilde stellen voor ondernemingen, ondernemers en leiders. Op die manier wil en kan ik bijdragen aan het verbeteren van de bedrijfsvoering en persoonlijke groei. Bovendien wilde ik niet alleen ondernemend zijn, maar vooral ook ondernemer.

Ik was al vroeg geïnteresseerd in leiding geven. Hoe zorg je dat de boel soepel loopt? Hoe haal je het beste uit mensen? Hoe bouw je een topteam? Al op jonge leeftijd gaf ik leiding aan bedrijven en afdelingen. Ik heb met vrijwel alle aspecten van bedrijfsvoering te maken gehad en ben bijna overal wel een keer voor verantwoordelijk geweest. Uiteindelijk vormen operationeel management en security & risk management de rode draad in mijn carrière.

De meeste tijd heb ik gewerkt voor dienstverlenende en logistiek bedrijven. Waarvan 13 jaar op directieniveau bij (middel)grote bedrijven. Zaken voor elkaar krijgen, (high performance) teams bouwen, onderhandelen, deals maken, vaak onder complexe omstandigheden en onder grote druk. Op deze momenten voel ik mij het meest op m’n gemak. Ik krijg energie van dingen die goed zijn nog beter maken, zaken die niet (meer) goed gaan weer aan de gang krijgen, goede mensen nog beter maken en ingewikkelde zaken eenvoudig maken. Dat doe ik op no-nonsense manier, wars van bureaucratie. Samen met anderen waar dat kan, in m’n eentje als het moet.

Mensen maken wat mij betreft onder alle omstandigheden het verschil. Ik kan mij eigenlijk geen situatie voorstellen waarbij mensen niet het vertrekpunt zijn. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het altijd beter kan dan gisteren en dat je, wat je leeftijd ook is of hoeveel ervaring je ook hebt, iedere dag iets nieuws moet en kunt leren.

Ik was o.a. Chief Operations Officer (COO) bij Geldmaat B.V. en Operationeel Directeur en Security & Risk Directeur bij G4S Cash Solutions B.V.

Linkedin buttin - BIRITH.com vind mij op Linkedin

Onze partners

SPARQ360

We willen de SPARQ terug brengen in organisaties door te zorgen dat mensen zich gehoord, betrokken en bekrachtigd voelen. Door het activeren van de collectieve intelligentie creëren we momentum waar organisaties vastzitten. Zodat een ieder zijn volledig potentieel kan realiseren en duurzame waarde kan creëren.

Rivello Investments

Wij zijn een full-service Investment Agency.

We investeren kennis en financiële middelen in ondernemingen met als doel het realiseren van (online) groei.

Wij zijn altijd geïnteresseerd in partnerships. Vullen wij elkaar aan? Neem dan contact met ons op.

Wil je ons beter leren kennen?